עשה זאת בעצמך

IY עבור ויקיפדיה: טיפים וטריקים ליצירה ועריכה של ערכים

ויקיפדיה, האנציקלופדיה המקוונת הגדולה בעולם, היא אוצר בלום של ידע, המכיל ערכים כמעט בכל נושא שניתן להעלות על הדעת. אחד ההיבטים המדהימים ביותר של ויקיפדיה הוא שהיא פלטפורמה שיתופית, המאפשרת לכל אחד ליצור או לערוך ערכים. משמעות הדבר היא כי לכל משתמש יש את הכוח לעצב את התוכן של מאגר עצום זה של מידע.

אם אתה קורא ויקיפדיה נלהב, ייתכן שנתקלת בערכים עם מידע חלקי או אפילו שגיאות. כמשתמש, יש לך את היכולת לתקן בעיות אלה ולתרום לשיפור הפלטפורמה. בפוסט בבלוג זה, נעמיק בעולם של עשה זאת בעצמך עבור ויקיפדיה – הטיפים והטריקים ליצירה ועריכה של ערכים.

למה לעשות זאת בעצמך עבור ויקיפדיה?

לפני שנצלול לתוך הפרטים הקטנים של יצירה ועריכה של ערכים בוויקיפדיה, בואו נבין תחילה את החשיבות של עשה זאת בעצמך עבור ויקיפדיה. כפי שהוזכר קודם לכן, ויקיפדיה היא פלטפורמה שיתופית, מה שאומר שהיא מסתמכת על תרומות מהמשתמשים שלה כדי לשמור על האיכות והדיוק של הערכים שלה. הסתמכות זו על עורכים מתנדבים היא מה שהופך את הפלטפורמה לייחודית ושונה מאנציקלופדיות מסורתיות.

על ידי תרומה לוויקיפדיה, אתה לא רק משתף את הידע שלך עם העולם, אלא גם עוזר לדמוקרטיזציה של המידע. התוכן שנוסף או נערך יכול להועיל למיליוני קוראים, מה שהופך אותו לדרך רבת עוצמה להחזיר לחברה. יתר על כן, עריכה ויצירה של ערכים בוויקיפדיה יכולה גם להיות חוויית למידה נהדרת, לעזור לך לשפר את כישורי הכתיבה, המחקר והחשיבה הביקורתית שלך.

כעת, בואו נחקור את הטיפים והטריקים ליצירה ועריכה של ערכים בוויקיפדיה.

יצירת מאמר

אחת הדרכים המספקות ביותר לתרום לוויקיפדיה היא על ידי יצירת ערכים חדשים. עם זאת, זה לא פשוט כמו פשוט להקליד מידע וללחוץ על כפתור הפרסום. הנה כמה צעדים שעליך לבצע כדי ליצור ערך כתוב היטב ונחקר היטב בוויקיפדיה.

1. להבין את קריטריוני הבולטות של ויקיפדיה
בולטות היא היבט מרכזי של ויקיפדיה. הוא מתייחס ל"איכות או למצב של להיות בולט" והוא מכריע בקביעה אם נושא ראוי למאמר בפלטפורמה. ככלל אצבע, נושאים חייבים לעמוד בקריטריונים ספציפיים כדי להיחשב ראויים לציון, כגון סיקור משמעותי במקורות מהימנים. לפני שתתחיל ליצור ערך, ודא שהנושא עומד בקריטריוני הבולטות של ויקיפדיה.

2. מחקר, מחקר, מחקר
ויקיפדיה עוסקת במתן מידע מדויק ואמין. לכן, לפני שתתחיל ליצור מאמר, ודא שחקרתם את הנושא לעומק. חפש מקורות אמינים וודא שהמידע שאתה משתף נתמך היטב בראיות. חשוב גם לצטט את המקורות שלך בתוך המאמר כדי להוסיף אמינות ותוקף לתוכן שלך.

3. עקוב אחר מדריך הסגנון של ויקיפדיה
לוויקיפדיה יש סדרה של קווים מנחים הידועים בשם מדריך הסגנון, המספק הוראות כיצד ערכים צריכים להיות מובנים, מעוצבים וכתובים. ביצוע הנחיות אלה לא רק יגרום למאמר שלך להיראות מקצועי, אלא גם יבטיח עקביות בתוך הפלטפורמה. חשוב במיוחד לשים לב לסגנון הציטוט וההתייחסות כדי לשמור על הדיוק והאמינות של המאמר.

4. צור את המאמר
לאחר שתשלים את המחקר שלך ותכיר את ההנחיות של ויקיפדיה, תוכל להתחיל ליצור את הערך. מומלץ להשתמש בארגז החול של ויקיפדיה כדי לנסח את הערך לפני פרסומו. פעולה זו תאפשר לך לבצע שינויים או עדכונים נחוצים לפני הפיכתו לזמין לציבור. הקפד לכלול כותרות, תמונות וציטוטים רלוונטיים כדי להפוך את המאמר למרתק ואינפורמטיבי יותר.

5. הגש לבדיקה
כאשר אתה מרוצה המאמר שלך, הגיע הזמן להגיש אותו לבדיקה. תוכל לעשות זאת על ידי לחיצה על הקישור "שלח את הטיוטה שלך לבדיקה!" בחלק העליון של דף ארגז החול שלך. לאחר מכן הערך ייבדק על ידי עורכי ויקיפדיה מנוסים שיוודאו שהוא עומד בסטנדרטים של הפלטפורמה. אם הכל ילך כשורה, הערך שלך יעלה בקרוב לאוויר בוויקיפדיה כדי שהעולם יראה.

עריכת מאמר

כמשתמש, יש לך גם את הכוח לערוך ערכים קיימים בוויקיפדיה. זו יכולה להיות דרך מצוינת לשפר את איכות התוכן הקיים ולהוסיף מידע בעל ערך. כך תוכל לערוך ערכים בוויקיפדיה:

1. זיהוי ואימות עובדות
לפני שתתחיל לערוך, הקפד לאמת את המידע המוצג במאמר. בדוק את הדיוק, המהימנות והאמינות של המקורות. אם אתה מוצא מידע שגוי, מטעה או לא נתמך, הקפד לתקן אותו או לסמן אותו לבדיקה נוספת.

2. השתמש בכרטיסייה "ערוך"
הכרטיסייה "עריכה" ממוקמת בראש כל מאמר ומאפשרת לך לבצע שינויים בתוכן. לחיצה על כרטיסייה זו תפתח את המאמר בעורך חזותי, ותקל על הוספה או שינוי של מידע. אתה יכול גם להשתמש בכרטיסייה "עריכת מקור" כדי לערוך את קוד המקור של הערך, אבל זה דורש קצת ידע של שפת סימון ויקי.

3. היו נועזים ועקבו אחר מדריך הסגנון